Римски щори

Римските щори са създадени с една основна цел да внесат елегантност и стил в интериора на всяко помещение.


Категория

РИМСКИ ЩОРИ

Всеки от нас иска да защити дома си от пряката слънчева светлина, като така да се наслаждаваме на пълно спокойствие в дома ни. Освен това, никой не желае да вижда любопитните погледи на минувачите, така че тази цел също е приоритетна. Ако искате да се погрижите за тези два проблема, тогава за Вас отличен избор е алтернативния вариант на пердета или така наречените римски щори. Нека сега да видим, какви са техните особености.

И така, римските модели си остават много актуални и предпочитани за летните месеци. Те са изключително красиви и спокойно можете да избирате от безброй модели, като така да намерите най-доброто за вашия дом, допълвайки го с колоритен акцент. Нека обаче не се заблуждавате, че това е обикновен плат. Всъщност за римските щори се използва специално платно, което се изработва по определена технология. Всичко е съединено перфектно, за да се радвате на едни стилни и изискани модели за вашия дом. С пълна сила можем да кажем, че те ще внесат много елегантен и красив завършек на вашия офис, а не само на жилището, така че смело можете да залагате на тези модели в интериора на тези помещения.

Тук обаче е важно да споменем, че те са отличен избор, но най-вече за летните месеци, защото се справят перфектно със защитата от слънчевите лъчи и украсяването на обзавеждането, но не и с топлоизолирането му. Горещото лято е вече в разгара си, затова спокойно можете да обновите малко интериора си, като добавите такова интересно „облекло” за вашите прозорци. Те ще са в пълен синхрон с мебелировката, но за целта трябва да изберете правилното цветово оформление.

Нека сега да обърнем малко внимание и на самата конструкция. Тя всъщност е много простичка, но също така ефективна, а именно римските щори се състоят от няколко парчета плат. Те се слагат на специална планка, като по този начин стабилно се фиксира цялата конструкция. Начините за управлението им са два –с шнур или автоматично. Както вече споменахме, откъм цветове и материи няма да сте ограничени. Спокойно можете да заложите на едни от най-красивите от лен и тюл. Те са много тънички и стилни, като ще придадат невероятен акцент на помещението. Освен това, днес на пазара се предлагат различни римски щори от бамбукови влакна, които да са богато украсени с различни апликации или стилни рисунки.

Нека сега да обобщим казаното до тук за модерните римски щори. Най-важното е да гледате моделите, тоест те да се харесат на Вас самите, защото ще красят дома Ви и тук властват само вашите правилата. Също така, трябва да гледате каква е плътността на материала, както и пропускливостта на слънчеви лъчи, като така може да се изолира помещението донякъде през летните дни.

Римските щори прекрасно могат да заменят ролята на перде или завеса. Римските щори са подходящи за всички видове помещения. Платовете, от който се изработват могат да бъдат както плътни така и полупрозрачни. Възможно е изпълнение „ден и нощ“ от два вида плат.

Предимство на римските щори от много други видове щори е, че са лесни за подръжка. Свалят се много лесно, не биха могли да ви затруднят по никакъв начин. Позволяват многократно пране в перални машини на 30 градуса, но без центрофуга.

Можете да закупите и на изплащане.

Вижте кой е най-добрия кредит за вас!

Виж повече

Не се колебайте да се свържете с нас

Вижте кой е най-близкия магазин-шоурум и ни се обадете!

Контакти