Всеки от нас знае, колко е важно да защити дома си от климатичните условия. За тази цел се използва

Вертикални щори
Вертикални щори

и качествена дограма и щори. Днес ще се опитаме Ви помогнем да направите най-добрия избор за Вашия дом.

Като за начало е важно да знаете, че качествените модели трябва да се справят отлично с всички свои задачки – не само да изолират топлината и студа (в зависимост от сезона) от помещението, но и да попречат да навлиза шум отвън. Разбира се, че не само това са задълженията им! Те трябва и да украсяват помещението, в което са, придавайки му колоритен акцент.

Външните щори са прекрасен начин да изолирате дома си от неприятната слънчева светлина. Те са лесни са употреба и не трябва да полагате кой знае какви усилия за тяхната поддръжка. Тези модели са идеален избор както за дома Ви, така и за офиса. Също така, няма как да пропуснем тяхното предимство, че можете да избирате смело както от богатата гама нюанси на цветове, така и от материали, които се използват при изработката им. Външните щори се съчетават идеално с различен дизайн, но най-важното е да изберете правилно цвета и материала, за да се превърнат в интересен завършек на помещението, където се намират. Другото им предимство е лесният начин за управление.

Следващото ни предложение са така наречените хоризонтални щори. Те са известни още с името венециански. Отново можем да кажем, че са много удобни за употреба. Също така днес са едни от най-използваните, ако искаме да регулираме светлината, която навлиза в помещението. Техният механизъм на работа е много простичък. С помощта на специални пластинки те се навеждат като така се регулира притока на светлина в стаята, където са монтирани. Днес на пазара можете да намерите и друг вид хоризонтални щори – алуминиевите. Изненадващо или не алуминиевите щори се предлагат в много богата гама. Сред тях можете да откриете дори такива, които имитират дърво.

Дървените щори също са добър избор за различните помещения. Те са луксозен вариант на така познатите хоризонтални модели. С тях можете да придадете повече стил и изящество. Те са идеален завършек на интериора на дома или офиса. Ако пък искате да имате някаква алтернатива на пердета, тогава можете да изберете римските щори. Днес те се налагат все повече и заради лесното си поставяне и заради стилния си дизайн. Те ни защитават от навлизането на слънчева светлина (макар и не изцяло), но най-вече си остават интересен акцент към обзавеждането на стаята.

И така, днес разгледахме няколко вида щори. Те са едни от най-разпространените и се надяваме да сме Ви били полезни. Очаквайте още много интересни теми свързани с щори и техния избор.

Вижте всички предложения в нашата катерогия Щори.

Privacy Preference Center