Моят дом е моята крепост. Тези думи красноречиво показват отношението на всички хора към тяхното жилище и

Къща с пластмасова (PVC) дограма
Къща с пластмасова (PVC) дограма

желанието им да осигурят възможно най-добри условия за себе си и семейството си. Важно условие за подобряването на условията на живот е дограмата на сградата. Видът, качеството и състоянието на рамките за прозорци определят до голяма степен комфорта и атмосферата. Мнозина имат желание да подновят старите рамки с нови, но имат притеснения относно нужните за тази цел финанси и не са запознати с точните характеристики на различните видове дограма. PVC рамките за прозорци са едни от най-популярните и най-често използваните в момента. Подробното разглеждане на техните характеристики дава представа защо този тип профили са толкова често и масово предпочитани.

Най-важната характеристика на PVC дограмата е способността ѝ да не позволява преминаването на топлина. Това нейно качество е известно като топлинна ефективност и благодарение на него собствениците на жилища могат значително да намалят сметките за отопление, които плащат всеки месец. Това вероятно е и основната причина за популярността на този вид рамки. През зимните месеци дограмата задържа топлината вътре в жилището, а през летния сезон не позволява слънчевите лъчи да навлизат и да затоплят сградата.

Тези прозоречни рамки не само осигуряват добра топлинна изолация, но и не позволяват проникването на външни шумове във вътрешността на жилището. Тази характеристика е особено важна за хора, които живеят в големи и шумни населени места. Дограмата също спира шумовете от стаите да преминават навън, а това също е предимство, което не трябва да бъде подценявано.

Цената несъмнено е един от най-важните фактори, които повлияват на решението за поставяне на дограма и изборът на конкретен вид рамки. Голямо предимство на PVC профилите е, че те са по-евтини в сравнение с алуминиевата и дървената дограма, а това ги прави по-достъпни за хората и обяснява големия интерес към тях. Освен това, PVC прозорците се характеризират с високо качество, здравина и издръжливост. Те запазват формата, цвета и текстурата си в продължение на много години. По рамките не се образува ръжда, те не избледняват под влиянието на атмосферните влияния. PVC дограмата няма да се напука, нацепи или счупи.

Благодарение на своята здравина и издръжливост, този тип прозоречни рамки осигуряват висока защита на жилището. Предлагат се и различни заключващи механизми, които допълнително повишават сигурността.

Много ценна характеристика на PVC профилите е тяхната гъвкавост. Клиентите могат да избират между различни стилове, дизайни, размери и цветове, което позволява безпроблемното съчетаване на рамките със съществуващия интериор и дава възможност да се постигне модерен или традиционен вид.

Вижте всички предлагани от нас дограми в категорията Дограма!