В последните години PVC профилите за прозорци стават все по-масово предпочитани и използвани от

Пластмасова (PVC) дограма
Пластмасова (PVC) дограма

собственици не само на частни жилища, но и при обществени и търговски сгради. Това, разбира се, се дължи на многобройните предимства на този тип дограма, които включват високи нива на енергийна ефективност, подобрена сигурност на сградата и по-добър външен вид. Следвайки тенденциите за повишено търсене на PVC рамки, производителите на дограма вече предлагат разнообразие от профили с различен размер, стил и цвят.

Ако все още обмисляте подмяната на Вашите стари прозоречни рамки с PVC дограма, следните факти и полезна информация вероятно ще улеснят Вашия избор.

Енергийната ефективност на PVC профилите е тяхното основно предимство пред останалите видове профили (дървени и алуминиеви). PVC е материал с високи изолационни качества, което означава, че поставяйте такива рамки на вашите прозорци, Вие ще сведете до минимум загубата на топлина. Повишената енергийна ефективност се отразява особено благоприятно върху семейния бюджет, тъй като ограничената загуба на топлина намалява месечните сметки за отопление на жилището.

В днешно време сигурността на сградата, без значение дали тя е жилищна, търговска или обществена, е от особено значение. PVC дограмата е много здрава и издръжлива, и се характеризира с голяма устойчивост срещу повече опити за насилствено проникване. Трябва да отбележим, че алуминиевите рамки предлагат по-висока защита, но PVC профилите осигуряват задоволително ниво на сигурност.

Цената е един от основните фактори при избор на прозоречни рамки. Монтажът на PVC дограма изисква сериозна инвестиция, която обаче е по-малка в сравнение с финансите, необходими за монтаж на алуминиеви или дървени рамки. Именно това прави PVC профилите предпочитани при наличието на ограничен бюджет. Но имайки предвид всички ползи от монтажа на тази дограма, вложените за поставянето ѝ средства се възвръщат многократно за период от няколко години.

Друго важно предимство, което често повлиява на избора, е, че PVC рамките не се нуждаят от почти никаква поддръжка, тъй като те не ръждясват и не загниват. Не е нужно този вид дограма да се боядисва периодично. Единствените грижи включват бързо и лесно измиване на рамките с подходящо почистващо средство. Това спестява на собствениците не само ценно време, но и пари.

Не на последно място, PVC профилите значително подобряват външния вид на сградата и увеличават естетическите ѝ качества. Днес производителите предлагат богато разнообразие от стилове, дизайни и цветови варианти, включително и имитация на дървени рамки. Това дава възможност да изберете дограма, която съответства стилово и цветове на интериора и екстериора на вашето жилище.

Privacy Preference Center