дограма

С тази статия ще се опитаме да бъдем полезни на много домакинства като им припомним, че дограмата се нуждае от грижа и почистване.

1. Много важно е премахването на фолиото, което е залепено на дограмата. Запомнете, обаче, че трябва да го направите, едва когато са приключили всички ремонтни дейности. И в никакъв случай не трябва да го забравяте, защото е възможно, особено след нагряване от слънчевите лъчи, фолиото да не може да се отлепи или да се отлепи само отчасти. Отлепването не трябва да става с остри предмети, тъй като това може да доведе до нараняване на профила.

 2. Почистването на дограмата в никакъв случай не трябва да става с неподходящи препарати. Винаги използвайте предназначените за това препарати. Препарат за почистване на пвц дограма можете да закупите от всеки магазин. Лекото замърсяване на дограмата може да се почисти дори и само с топла вода.

3. Веднъж годишно обръщайте внимание на  уплътненията, особено на външните, директно изложени на слънце, тъй като има риск от получаване на деформации. При наличие на такива, се свържете с професионалист в тази област.

 4. На всеки 6 месеца използвайте масло или смазващи препарати за смазване на механизмите на Вашата дограма.