дограма

Чрез  тази статия ще се опитаме да бъдем полезни на много домакинства като им припомним, че като при всяко нещо и дограмата се нуждае от грижа и почистване.

1. Много важно нещо е  премахването на фолиото което е залепено на дограма , но едва когато са приключили всички ремонтни дейности.  Това в никакъв случай не трябва да се забравя, защото се е случвало  особено след  нагряване от слънчевите лъчи  фолиото да не може да се отлепи или да се отлепи само части от него. Отлепването не трябва да става с остри предмети, тъй като това може да доведе до нараняване на профила.

 2. Почистването на дограмата в никакъв случай не трябва да става с      НЕ подходящи за това препарати. Винаги използвайте  предназначените за това препарати специално за пвц дограма, който можете да закупите от всеки магазин за препарати . Лекото замърсяване на дограмата може да се почисти дори и с само с топла вода.

3. Веднъж  годишно обръщайте внимание на  уплътненията, особено тези който са отвън директно изложени на слънце, тъй като има риск от получаване на деформации. При наличие на такива се свържете  и ползвайте услугите на професионалист в тази област.

 4.На всеки 6 месеца  използвайте масло или смазващи препарати за смазване на  механизмите на Вашата дограма.